Pre 2 osoby potrebujete...

27.03.2014 07:31

  • 1 hrnček (klasický čajový) červenej šošovice
  • kúsok masla
  • olivový olej
  • šťava z polovice citróna
  • soľ + čerstvo nadrvené čierne korenie

Na pečenú zeleninu

  • 1 menšiu cukinu
  • 6-8 šampiňónov
  • 4-6 cherry rajčín
  • 1/2 žltej papriky
  • 1/2 červenej papriky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • fetu
  • olivový olej
  • soľ + čerstvo nadrvené čierne korenie
  • oregano

Ako na vec

Šošovicu opláchnite pod tečúcou vodou, vsypte do hrnca a zalejte vodou. Nechajte variť asi 15 minút, kým nie je mäkká. K šošovici pridajte kúsok masla, trochu olivového oleja, citrónovú šťavu. Osoľte a okoreňte. Rozmixujte tyčovým mixérom na pyré.

Medzitým očistite a pokrájajte zeleninu. Rozložte ju na plech. Z olivového oleja, pretlačeného cesnaku, korenia, soli a oregana vymiešajte zálievku. Zeleninu polejte olejovou zmesou a pečte cca 30 minút pri 180°C. Päť minút pred dopečením posypte rozdrvenou fetou.

Zdroj: https://www.delisssima.com/2012/11/pecena-zelenina-s-fetou-sosovicovym-pyre.html