Mrkvová torta

Počet porcií: 8-10
Čas na prípravu: 20 minút
Čas varenia: 40 minút
Suroviny:
- 250g špaldovej múky
- 1 lyžička zažívacej sódy
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 lyžička mletého zázvoru
- štipka soli
- 200ml rastlinného oleja
- 250g hnedého trstinového cukru muscovado
- 3 veľké vajcia
- 2 polievkové lyžice pomarančovej šťavy
- 250g strúhanej mrkvy
- 75g nasekaných vlašských orechov
- 75g hrozienok
Poleva:
- 400g tvarohu
- 115g práškového cukru ( presievaného )
- kôra z 1 pomaranča
- 1 lyžička vanilkového cukru
Postup:
Predhrejte rúru na 180°C. Vymastite tukom dve tortové formy s priemerom 22 cm. Všetky suché prísady zmiešajte v mise a dajte nabok. V inej nádobe premiešajte olej, cukor, vajce a pomarančovú šťavu. Pomaly pridajte zmes suchých surovín. Primiešajte mrkvu, orechy a hrozienka. Hotovú zmes dajte do foriem a uhlaďte povrch. Torty pečte v rúre 40 minút, pokým nebudú hotové ( špáradlá, ktoré zapichnete do stredu by ste mali vytiahnuť čisté ). Po upečení nechajte torty 10 minút odstáť, vyberte ich z foriem na drôtený rošt a nechajte vychladnúť. Prísady na polevu dajte do mixéru a rozmixujte do hladka. Hotovou polevou potrite jednu tortu ( 4 až 5 polievkových lyžíc ) a druhú položte na ňu. Zvyškom polevy potrite hornú stranu torty a tiež po stranách. Tortu môžete uchovávať zakrytú v chladničke až 4 dni.