cca 15 kusov...

27.03.2014 07:41

INGREDIENCIE

  • 200 ml vody
  • 3 PL sojoveho mlieka
  • 10-11 lyžíc celozrnnej múky (špaldovej)
  • ½ balíka kypriaceho prášku bez fostátov
  • 2 vajíčka
  • štipka soli
  • mrazené alebo čerstvé bobuľové ovocie (ríbezle/maliny/čučoriedky) alebo bio džem čučoriedkový (Greentree cafe)
  • 2-3 PL hnedého cukru/medu (podľa chuti)
  • 70%  horká čokoláda
  • 2 – 3 KL Solamylu rozpustené vo vode

V odmerke zmiešame vodu so sójovým mliekom. Nevadí, ak nám vzniknú hrudky, všetko sa spolu aj tak premieša mixérom. Pridáme ostatné ingrediencie - múku, vajíčka a miešame mixérom asi 3 minúty. Na zaver pridáme štipku soli a kypriaci prášok a znova miešame ešte asi pol minúty.
Panvicu vymastíme kvapkou olivového oleja, alebo kokosového tuku, cesto nalejeme do otvorov na lievance a pomaly pečieme pri nízkej teplote z oboch strán. V dobrom ceste sa po celej ploche lievanca spravia bublinky (ak sa nerobia, pridajte ešte kypriaci prášok - a nebudú sa ani lepiť).

Pripravíme si ovocie: Do malého hrnčeka vysypeme ovocie, prisypeme cukor, alebo med a zohrejeme. V malom poháriku si rozmiešame Solamyl s vodou, stačí v 0,5 dl vody a vylejeme do ovocnej zmesy. Miešame až do zhustnutia. Ak sa vám zdá zmes málo hustá, pridajte ešte Solamyl. Hotové dolky potrieme hrubšou vrstvou ovocia a poukladáme na seba. Polejeme horkou čokoládou, ktorú sme predtým roztopili vo vodnom kúpeli. Nádherný a chutný dezert je na svete!